NOV Nieuws

Wat kunt u als ondernemer zelf doen om het risico voor uw klant weg te nemen?

Het is van belang dat u als ondernemer zelf ook kijkt wat u tijdens de huidige Corona-crisis kunt doen om uw klant toch veilig handel te laten drijven met uw onderneming.

De kern van deze oplossingsrichtingen zit in het feit dat u als ondernemer probeert het risico voor de klant weg te nemen waarmee de drempel om handel te drijven kleiner wordt gemaakt of zelfs helemaal wordt weggenomen.

Een aantal voorbeelden zijn hier voor u geschetst.

HOTELS

Standpunt van een hotelketen. Zolang de perikelen rondom het Coronavirus actueel zijn, kunt u bij ons rustig reserveren en gratis annuleren. Op deze manier haalt u wellicht de angst weg om iets te reserveren voor de aankomende maanden. Denk hierbij aan trouwfeesten, hotelreserveringen, conferenties. Het is wellicht een manier om daarmee toekomstige boekingen toch binnen te halen en wellicht voorkomen we daarmee dat men het zelf thuis gaat regelen en daarna niet meer gaat reserveren omdat het thuis al klaar is. Hebben ze dat gedaan dan komen ze ook niet meer en zal deze teruggang nog langer doorwerken dan we zouden willen.

RESTAURANTS

De restaurants die normaal geen bezorgservice of Take Away aanbieden kunnen dit alsnog gaan doen. Je kunt bestellen via Whatsapp, E-mail of telefonisch. Cateren om de aankomende weken te overbruggen. 

WINKELKERNEN

Wellicht kunnen de winkeliers in de kernen samen een bezorgdienst opzetten waarbij de koerier de boodschappen en andere aankopen bij hen komt ophalen en gaat bezorgen bij de klant. Niet alleen eten en drinken maar ook ander soortige aankopen. Dit zou een gezamenlijk initiatief kunnen zijn van de ondernemers in de kern.

MOGELIJKE OPLOSSINGEN EN IDEEEN MET ELKAAR DELEN

Het is goed om dit soort oplossingen met elkaar te delen. Start gezamenlijk een WhatsApp-groep. Elke tip kan het verschil gaan maken. Deel uw ideeën en oplossingen voor nu (korte termijn) maar ook voor straks (lange termijn). 

Wilt u in uw WhatsApp-groep onze bedrijven-contactfunctionaris Arie Musch opnemen
(06-38679297) zodat de gemeente het ook weer met andere groepen kan gaan delen?!