NOV Nieuws

Subsidie aangevraagd voor project Kuuroord en Bad Noordwijk

Noordwijk wil voldoen aan de internationale criteria voor de “Bad-status: heilzame zeebadplaats”. Dit initiatief is ontstaan vanuit de NOV.

De Bad-status wordt verleend door de European Spas Association (“ESPA”) mede na een site inspectie van Duitse gekwalificeerde medisch specialisten (Medizinisches Gutachten). Als Noordwijk voldoet aan de Bad-status criteria wordt het een “European Health Destination”. Het verkrijgen van de Bad- of kuuroordstatus is een middel om in versneld tempo de positie als serieuze wellnessdestinatie te verkrijgen. De Bad-status is een erkenning die wordt gezien als kwaliteitskeurmerk. Het doel is uiteindelijk om hiermee een nieuwe toekomstgerichte markt aan te boren. Een nog mooiere plek te creëren waar mensen gezonder, langer en gelukkig leven.

Inmiddels is een projectteam gevormd om de aanvraag voor de Bad-status daadwerkelijk te doen. Deze projectgroep staat onder leiding van Hans van Buiten. De verwachte kosten van het project bestaan onder andere uit de inhuur van specialisten, de kosten van het uitvoeren van wateranalyses, de organisatie van bijeenkomsten voor ondernemers en de kosten van het verblijf van afgevaardigden van de ESPA en de Medizinisches Gutachten. De kosten zijn aanzienlijk. Om deze kosten te dekken heeft de NOV subsidieaanvragen gedaan bij de Economic Board van de Duin- en Bollenstreek, het Ondernemersfonds Noordwijk en de Stichting Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk. Ook zal de NOV een stichting oprichten om het project contractueel in onder te brengen.