NOV Nieuws

Reactie en zienswijze Parkeeronderzoek aan Zee

De NOV heeft namens het bestuur van NOV en de KHN afdeling Noordwijk, het retailbestuur en de winkeliersverenigingen een reactie en zienswijze ingediend bij het college van B&W met betrekking tot het parkeeronderzoek Noordwijk aan Zee.

Gemeente Noordwijk
College B&W
Postbus 298
2200 AG NOORDWIJK

In één zin stelt de NOV dat de Gemeente ambitie moet tonen met parkeerfaciliteiten omdat hiermee juist ook de lokale economie gediend is en tevens de problemen echt opgelost worden. Leon van Reisen, bestuurslid NOV en nauw betrokken bij alles omtrent parkeren in Noordwijk vult aan: 'En met ambitie doelen we ook op “risicodragend (desnoods i.s.m. private partijen) investeren. Hierbij kun je denken aan het realiseren van ondergrondse parkeervoorziening(en) en waar niet anders kan bovengronds.”.

Hoofdconclusie

Van Reisen: ‘Onze hoofdconclusie is dat het rapport goed aantoont dat er een probleem is dat moet worden opgelost. De oplossingsrichtingen zijn volgens ons heel goed te onderschrijven door de NOV/KHN. Alleen met pappen en nathouden komen we er niet. Er moet een structurele oplossing komen. Die kan wat ons betreft liggen in een “Kustwerk Noordwijk” of een combinatie met een private partij, een en ander wel overwogen doch snel in gang te zetten.’ Uiteraard heeft de NOV bij de gemeente Noordwijk aangegeven dat zij bereid zijn om de standpunten nader toe te lichten en verder samen te werken aan een concreet ontwikkel- en uitvoeringsplan.

Alles aandachtspunten, bemerkingen en correcties ten aanzien van het rapport zijn terug te vinden op de website van de NOV www.novnoordwijk.nl, in het dossier parkeren.