NOV Nieuws

Plaatsing Slimme Bandenpomp bij Praxis Noordwijk

Persbericht

 

Met trots maakt Band op Spanning graag bekend dat in samenwerking met Paul Kales, eigenaar van Praxis Noordwijk, de eerste Slimme Bandenpomp in Noordwijk is geplaatst. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, tijdens de openingstijden van de bouwmarkt, gratis te gebruiken.

 

In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Dit resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Door in samenwerking met Paul Kales, eigenaar van Praxis Noordwijk de Slimme Bandenpomp te plaatsen, is dit dé oplossing voor rijden met onderspanning!

 

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande oppomp apparatuur bij tankstations gebruikt, nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Er zijn veel klachten over de kwaliteit en het betaalde gebruik van deze pompen. De Slimme Bandenpomp is wel gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. De slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor gebruik. Deze kan contactloos betaald worden.

 

De Bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

 

Door het probleem van onderspanning op te lossen, bespaart Nederland jaarlijks:

200 miljoen liter brandstof
750.000 banden
400.000 ton CO2 uitstoot
400 miljoen euro

 

Er staan inmiddels meer dan 125 Slimme Bandenpompen in Nederland. De gerealiseerde besparingen per auto bedragen gemiddeld ruim 20 euro per keer gebruik. Daarnaast levert de juiste bandenspanning een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid doordat de remweg korter is. Ook zorgt de juiste bandenspanning voor minder CO2 en fijnstof uitstoot, minder microplastics en minder verkeerslawaai.

 

De duurzame Bandenpomp is door Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem.

 

Over Band op Spanning

Band op Spanning bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

 

Naast de Slimme Bandenpomp biedt Band op Spanning ook de mobiele bandenspanningsservice op locaties aan.