NOV Nieuws
Openstelling vuurtoren stap dichterbij

Openstelling vuurtoren stap dichterbij

De traditionele NOV Broekhuyzen Haringparty werd dit jaar gehouden op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni. Het zonovergoten terras van Blu Beach was voorzien van een tent, om de koelte nog een klein beetje te bewaren. Ondernemend en haringminnend Noordwijk kwam bij elkaar om het haringseizoen te openen, met de heerlijke haringen van Admiraal - de Witt.

Cees van Wijk opende de haringparty en gaf het woord daarna aan veilingmeesters Robert Bannink en Marjolijn van der Jagt. Traditiegetrouw was het eerste kavel het eerste vaatje haring. Deze werd binnengehaald door echte zeebonken! Na flink opbieden mocht uiteindelijk Gerro Vonk het eerste vaatje in ontvangst. Het vaatje haring staat symbool voor een mini-haringparty voor 20 personen, gesponsord door Admiraal – de Witt. Daarna gingen nog 14 kavels onder de hamer, waaronder zoals elk jaar de BBQ met de burgemeester voor 10 personen en diverse etentjes bij de betere restaurants die Noordwijk rijk is.

Mooie opbrengst
Na het veilen van de 15 kavels en de controle door notaris Timmers kon de cheque worden uitgeschreven. In totaal werd er door de ondernemers een bedrag bij elkaar geboden van € 11.750,-. De openstelling van de Vuurtoren is hiermee weer een grote stap dichterbij.

Bekijk hier de foto's van Marcel Verheggen.
Bekijk hier het filmpje van Kenneth Bestwell.

Openstelling Vuurtoren
Stichting Kurt Carlsen spant zich al een aantal jaren in om de Vuurtoren open te stellen voor het publiek. Nu is de Vuurtoren slechts een dag per jaar toegankelijk, tijdens Open Monumenten Dag. Je kruipt even in de huid van Dick van Dee, de laatste Noordwijkse beroeps Vuurtorenwachter. Door de grote kijker zie je de bootjes in de verte en verderop zelfs windmolens. Snel verder - totaal 108 treden - het is best wel klein boven! Wat zou het toch mooi zijn als de Vuurtoren vaker open is! Dat kan nu gerealiseerd worden door onder andere een bijdrage van de NOV, de opbrengst van de veiling van de NOV Haringparty! Rijkswaterstaat is bezig om de laatste puntjes administratief op de i te krijgen. Met onder andere het geld van de Haringparty worden de benodigde bouwkundige aanpassingen gedaan, die nodig zijn voor een veilige toegang van de Vuurtoren voor het publiek.

Fotogallery

Fotografie: