NOV Nieuws

Ondernemersfonds draagt bij aan onderzoek Bad-Noordwijk

Noordwijk wil voldoen aan de internationale criteria voor de "Bad-status: heilzame zeebadplaats". De Bad status wordt verleend door de European Health Association ("ESPA") mede na een site inspectie van Duitse gekwalificeerde medisch specialisten. Als Noordwijk voldoet aan de Bad-status criteria wordt het een "European Health Destination". 

Het verkrijgen van de Bad- of kuuroordstatus is een middel om in versneld tempo de positie als serieuze wellnessdestinatie te verkrijgen. De Bad-status is een erkenning die wordt gezien als kwaliteitskeurmerk. Het doel is uiteindelijk om hiermee een nieuwe toekomstgerichte markt aan te boren. Een nog mooiere plek te creëren waar mensen gezonder, langer en gelukkig leven.

Het aanvragen van de Bad-status kost geld. Geld dat wordt besteed aan deskundigen, aan het nemen van bijvoorbeeld watermonsters en aan voorlichting. Het is daarom heel mooi dat het Ondernemersfonds € 35.000 beschikbaar heeft gesteld om met dit project te starten. Er liggen daarnaast nog aanvragen voor financiering bij de Economic Board van de Duin- en Bollenstreek en de Stichting Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk.