NOV Nieuws

NOV installeert projectgroep Omgevingsvisie 2030

Een eerste mijlpaal in het gemeentelijke proces van de Omgevingsvisie 2030 is de unanieme instemming met de Startnotitie van de gemeenteraad op donderdag 23 april jl. Deze notitie zal op een aantal onderdelen worden aangevuld aan de hand van een aangenomen motie en amendement.
De komende periode wordt verder gewerkt aan de Koersnotitie. Hierin worden de belangrijkste uitkomsten van de workshops verwerkt, maar ook allerlei ruimtelijke en thematische analyses en materiaal uit eerdere en recente rapporten. Hieruit destilleert de projectgroep van de Gemeente Noordwijk een aantal discussiepunten of scenario’s waar ze ‘Noordwijkbreed' na de zomer verder over wil debatteren.

Het NOV Bestuur vindt dat een coherente eigen NOV visie nodig is om goed het debat in september in te gaan. Daarom is een adviescommissie opgericht onder leiding van NOV lid Hans van Buiten die het NOV bestuur van advies zal voorzien. Deze commissie zal haar advies baseren op de reeds gehouden workshops in het kader van de Omgevingsvisie maar ook op de input van enkele betrokken, deskundige en onafhankelijke Noordwijkers.