NOV Nieuws
Noordwijk wint titel ‘Evenementenstad van het Jaar’!

Noordwijk wint titel ‘Evenementenstad van het Jaar’!

Noordwijk is verkozen tot ‘Evenementenstad van het Jaar’ in de categorie tot 100.000 inwoners. Op maandag 16 april 2018 werden op het Nationaal Congres Evenementen in Rotterdam de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Evenementenprijzen. 

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van festivals en publieksevenementen.

Een reactie van Gerben van Duin, wethouder in Noordwijk met onder andere de portefeuille sport: “We zijn hier heel erg blij mee en natuurlijk ook enorm trots. Wat een mooie prijs voor Noordwijk. Wij hebben in Noordwijk afgelopen jaren erg ingezet op evenementen, met name op sportevenementen. In 2017 was het extra speciaal met het themajaar sport. Dat is opgemerkt. In de zaal werd, voordat de prijs werd uitgereikt, een film getoond en wat je dan allemaal voorbij ziet komen is prachtig. Denk alleen al aan WK Hobiecat en WK Lifesaving. De jury gaf aan dat het bijzonder is dat wij als kleine gemeente zulke grootse prestaties neerzetten. En dat is ook bijzonder. Natuurlijk kan dat niet zonder al die verenigingen en vrijwilligers die zich hier met veel passie voor inzetten. Met evenementen maken wij echt verbinding in Noordwijk. De jury gaf daarnaast aan dat wij met onze thematische benadering, zoals het sportjaar en dit jaar ‘city of space’, een mooi voorbeeld neerzetten. Kortom hier spreekt een hele trotse wethouder.”

Ook de Bloemencorso van de Bollenstreek maakte kans op een mooie titel, namelijk die van ‘Beste Publieksevenement’. In de categorie Evenementenstad van het jaar boven 100.000 inwoners is Eindhoven tot winnaar uitgeroepen. In de categorie Beste Publieksevenement besloot de jury – na lang beraad - de titel dit jaar niet aan één, maar aan twee evenementen toe te kennen: Pride Amsterdam en de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen De Evenementen Innovatieprijs gaat naar het Eindhovense GLOW.

Meer info: www.nationaalcongresevenementen.nl

Persbericht: Stichting Noordwijk Marketing, 16-4-2018