NOV Nieuws

Mogelijkheid verruiming terrassen

Afgelopen woensdag hebben de NOV en KHN, afdeling Noordwijk een Ronde Tafel georganiseerd voor een vertegenwoordiging van de gemeente Noordwijk en de fractieleiders van de politieke partijen in de gemeenteraad.

Tijdens de Ronde Tafel werden ervaringen gedeeld en is er geïnventariseerd hoe het openbaar bestuur ondernemers kan faciliteren/steunen. Een van de uitkomsten is de mogelijkheid van het verruimen van de terrassen. De gemeente Noordwijk denkt graag met ons mee en wil snelheid maken. Enkele van de uitgangspunten zijn dat het speelveld wel min of meer gelijk blijft en dat uiteraard de veiligheid gewaarborgd blijft. Waar sprake is van centrale gebieden kijkt de gemeente Noordwijk ook naar de balans in dat gebied.

KHN, afd. Noordwijk herkent in ieder geval de volgende centrale gebieden:

Strand – Noordwijk aan Zee -> hier speelt uiteraard ook de mogelijkheid “voetjes in het zand”

Boulevard – Noordwijk aan Zee

Grent – Noordwijk aan Zee

Hoofdstraat – Noordwijk aan Zee

Kerkstraat – Noordwijk Binnen

Voorstraat – Noordwijk Binnen

Witte Kerk - Noordwijkerhout

 

Er doet zich nu dus de mogelijkheid voor om uw exploitatiepotentieel uit te breiden.
Hoe nu snel verder ?

1.       

Als u ondernemer bent in een van de centrale gebieden, zoek dan uw collega’s op en kijk met elkaar waar mogelijkheden liggen. Onderneemt u niet in een van de gebieden, kijk dan individueel of- en waar er voor u mogelijkheden liggen.

2.       

Dien individueel (dus niet collectief per gebied) voor dinsdag 9 juni 2020 15.00 uur een aanvraag voor verruiming in bij de gemeente Noordwijk via vergunningen@noordwijk.nl. Meer informatie is voorhanden bij team Vergunning Toezicht en Handhaving 071-3660000.

3.       

De vergunningen worden centraal behandeld op woensdag 10 juni 2020 met de doelstelling binnen enkele dagen toestemming te verlenen. Waar toestemming niet mogelijk is, neemt de gemeente Noordwijk vanaf donderdag 11 juni 2020 contact op om te bespreken wat wellicht wel mogelijk is of om meer informatie te krijgen. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat het ondanks alle goede intenties het niet mogelijk is de aanvraag te honoreren.

 

Als belangenvertegenwoordiger zijn we blij met de insteek van de gemeente Noordwijk. Het is nu aan u als ondernemer(s) om hier invulling aan te geven.