NOV Nieuws

Met de Beach Shuttle onbezorgd, veilig en gratis naar het strand

Persbericht
Vanaf 27 juni rijdt de Beach Shuttle Noordwijk van en naar het strand.


Op de foto vlnr: John Brouwer, wethouder Roberto ter Hark, burgemeester Wendy Verkleij, Joke Brouwer.


De Noordwijkse vervoersbedrijven Brouwer en Beuk rijden dit om het jaar. Deze zomer rijdt Brouwer met de social distance bus.

 

De Beach Shuttle gaat in de periode van zaterdag 27 juni tot dinsdag 1 september elk weekend en doordeweeks bij mooi weer rijden, tussen 10.00 en 19.00 uur.

 

Ook dit jaar maken gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing samen de gratis Beach Shuttle mogelijk.

 

Bezoekers kunnen vanaf het parkeerterrein P1 (aan de Gooweg/ hoek Van Berckelweg, N444)opstappen op de Beach Shuttle. De haltes voor de Beach Shuttle zijn het Vuurtorenplein en het Palaceplein. De Beach Shuttle rijdt tussen 10.00 en 19.00 uur continu in een loop.

 

Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto: Taxi Brouwer (telefoon 071 - 361 10 00) brengt de bezoekers tegen een gereduceerd tarief van € 9,00 weer terug naar de auto op het parkeerterrein.

 

Actuele parkeerinformatie en inzet van de Beach Shuttle wordt ook weergegeven op de displays bij de toegangswegen en de tekstkarren en via social media visit Noordwijk Holland. Meer informatie over de Beach Shuttle.

 

Veilig vervoer
Uiteraard worden de bezoekers volgens de geldende RIVM-richtlijnen vervoerd. Vanaf 1 juli geldt voor passagiers van de Beach Shuttle dat zij een mondkapje moeten dragen, waar zij in principe zelf voor zorgen. Wanneer een passagier zonder eigen mondkapje reist, is hiervoor eenmaal per dag per passagier een gratis mondkapje in de Beach Shuttle beschikbaar. Op deze manier kan iedereen veilig naar en van het strand worden gebracht.

 

Tijd om bij te komen in Noordwijk
Onze prachtige restaurants, winkels, en accommodaties staan klaar om iedereen veilig te laten genieten. Onze stranden, uitgestrekte duinen, bossen en cultureel erfgoed zijn de ideale plekken om rust, ruimte en ontspanning te vinden. Niet voor niets heeft Noordwijk onlangs de officiële status van Kuuroord gekregen. Niet voor niets zeggen we: ‘Noordwijk. Een verademing’.