NOV Nieuws

Gezonde en energieke regio ontwikkelt zich volop

Onder de noemer ‘gezonde en energieke regio’ worden een aantal projecten gerealiseerd binnen de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek om voor de vier samenwerkende gemeenten de economie van de streek te versterken en om een prettig woonklimaat te behouden. 

 

De plannen die vanuit Noordwijk worden ontwikkeld binnen de gezonde en energieke regio hebben alle betrekking op gezondheid en vitaliteit. Dat zijn onder andere het proces naar het verkrijgen van de officiële kuuroordstatus van Noordwijk, een revalidatieproject, een drinkwaterproject en een meerdaags wandelfestijn door de Duin- en Bollenstreek en Leiden. 

De projectaanvraag kuuroordstatus bevindt zich in een afrondende fase, met de totstandkoming van het Bidbook, waarin alle relevante gegevens en resultaten van metingen zijn opgenomen. Half november bezoekt een Noordwijkse delegatie het Duitse Norderney en Bad Nieuweschans om kennis en inspiratie op te doen, die in Noordwijk toegepast kan worden. Communicatie over de kuuroordstatus naar bewoners, ondernemers en organisaties zal de komende maanden worden geïntensiveerd.       

Met betrekking tot drinkwater is een projectplan ingediend bij de Economic Board. En onlangs heeft de Economic Board de financiering toegekend aan het project revalidatie. 

Voor het meerdaagse wandelfestijn in de Duin- en Bollenstreek en Leiden loopt op dit moment een business case. Samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Peter Velthuis (organisator van succesvolle Nederlandse wandeltochten) wordt een voorlopig concept uitgewerkt. 

De komende periode staan ook projecten op het programma op het gebied van gezonde voeding (o.a. de Hollandse Keuken) en educatie.