NOV Nieuws
Festival Noordwijk, doe je mee?

Festival Noordwijk, doe je mee?

In het kader van 150 jaar badplaats is het initiatief ontstaan om een evenement te organiseren door Noordwijkers (winkels, verenigingen, horeca, scholen etc.) voor Noordwijkers, waarbij de duurzame verbinding van alles wat wij met ons dorp te bieden hebben centraal staat.
Van oudsher hebben we een Binnen en Zee met een fysieke scheiding tussen de 2 “Noordwijk-en”. Nog altijd zijn er elementen van deze twee delen van het dorp terug te vinden (2 centra, 2 voetbalverenigingen, etc.). In de maatschappij van tegenwoordig gaat samenwerking/verbinding een steeds belangrijkere rol spelen. Middels dit evenement willen we op deze maatschappelijke ontwikkeling inspelen en de bewoners en bezoekers van Noordwijk in verbinding brengen met elkaar, culturele en sportieve verenigingen, scholen en ondernemers. Tezamen vormen we tenslotte één gemeenschap.

Daarom gaan we op zondag 25 september van 12.00 uur tot en met 18.00 uur Festival Noordwijk organiseren. Deze “markt van de verbinding” zal plaatsvinden aan de Nieuwe Zeeweg. Het hart van het event ligt bij het zwembad Binnen Zee / het oude bollenbad terrein.

Voor de verlevendiging staan er op een aantal plekken muziekbandjes, clowns etc. Festival Noordwijk is gratis toegankelijk voor al het publiek. Op deze “markt” kunnen niet alleen Noordwijkse ondernemers (winkeliers en horeca) zich naar eigen inzicht presenteren maar ook de Noordwijkse gemeenschap: Scholen, (sport)Verenigingen en Culturele instanties / Ruimtevaart.

Iedere deelnemer krijgt een marktkraam (of een grondplaats) ter beschikking (4 meter lang). De kosten hiervan bedragen 60 euro per kraam / grondplaats. Echter er zijn ook mogelijkheden om je op geheel andere wijze te presenteren. Zo kan THE Dance Complex bijvoorbeeld dans-demonstraties geven en de voetbalvereniging penalty schieten etc. Verenigingen hebben (in overleg) een oppervlakte van circa 10 meter bij 10 meter beschikbaar.

De verwachting is dat we zo’n 7.500 - 10.000 bezoekers (Noordwijkers en bewoners uit de regio) zullen ontvangen.

Ook interesse om mee te doen? 
Stuur dan even een mailtje naar: rene@aanzee.nl