NOV Nieuws

Eerste STER Keurmerk Veilig Ondernemen

Goede intentie. Ook voor de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en in Noordwijk Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen Noordwijk binnenhalen.

 


Van links naar rechts: Nico Ouwehand, Mark van Zanten, Peter Koot, Stefan Haasbroek, Wendy Verkleij, Lilian Weber, Dick Peter Eijzenga 
Foto: Wendy Weijers

 

Winkelgebieden en omliggende straten

Het centrumgebied rondom Het Witte Kerkje in Noordwijkerhout heeft al enkel jaren een KVO-keurmerk in bezit. Noordwijk zet de volgende stap. Ondernemers in de winkelgebieden Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen en omliggende straten gaan zich inspannen om officieel het Keurmerk Veilig Ondernemen in 2023 binnen te halen.

Schoon, heel en veilige leef-, werk- en winkelgebied

Ze werken nauw samen met de politie, de brandweer en de gemeente Noordwijk. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid helpt mee en ondersteunt het project. Het doel is om door een goede samenwerking tussen de verschillende partijen toe te werken naar de belangrijkste doelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit zijn een schoon, heel en veilige leef-, werk- en winkelgebied in en om de winkelstraten van Noordwijk aan Zee (Hoofdstraat en omliggende straten) en Noordwijk Binnen (Kerkstraat en omliggende straten). 

Handtekening gezet

Vrijdag 14 oktober 2022 hebben alle partijen hun handtekeningen gezet onder een intentieverklaring. In een keurmerk staan wederzijdse afspraken en verplichtingen om de kwaliteit te optimaliseren waarbij de klanten en bezoekers centraal staan. De betrokken partijen hebben eerder dit jaar al in beide winkelgebieden een scan gemaakt waaruit diverse verbeterpunten naar voren kwamen. Na het nemen van maatregelen volgt een controle door een onafhankelijke instantie en men hoopt in de loop van volgend jaar een ster als tastbaar bewijs van het keurmerk in de wacht te slepen.

De veiligste gemeente van Nederland

Het opzetten van de beide keurmerken is een onderdeel van de Retail- & Horecavisie welke gezamenlijk tussen ondernemers en gemeente door de gemeenteraad van Noordwijk september vorig jaar is vastgesteld en past geheel bij de ambities van Noordwijk om de veiligste gemeente van Nederland te zijn.