NOV Nieuws
Dragons' Den NajaarsEvent

Dragons' Den NajaarsEvent

De Algemene Najaars Ledenvergadering van de NOV was aangekondigd als een “Najaars Event”. Het thema van de avond was Wellness, Gezondheid en de aanvraag van de Badstatus voor Noordwijk.

Marc Vieten, voormalig directeur van Zorghotel De Kim en huidig directeur van Groot Hoogwaak, opende de avond met zijn terugblik op twee jaar actief bezig zijn met de mogelijkheid van Noordwijk een ‘Blue Ocean Village’ te maken. ‘Wij hebben met belanghebbenden om de tafel gezeten en de ambities hebben steeds meer vorm gekregen. Altijd met als belangrijkste uitgangspunt om Noordwijk een energieke en vitale samenleving te laten zijn. Het verkrijgen van de badstatus, is een belangrijke stap voorwaarts om Noordwijk zowel voor de inwoners als op toeristisch gebied vooruit te helpen. Als we de badstatus krijgen, liggen er heel veel kansen om als ondernemers activiteiten te ontwikkelen die een link hebben met een kuuroord. Kuren doe je van september tot mei en dat kan de economie in die maanden een enorme boost geven.’

De jury
Naast de badstatus zijn er nog veel meer mogelijkheden die passen bij een Blue Ocean Village. Om ideeën te ontwikkelen, zijn 75 studenten van Hotel School The Hague gevraagd om mee te denken. Zij hebben vijftien plannen gepresenteerd, waarvan de vier beste pitches werden gepresenteerd tijdens het Dragons’ Den Event. Zowel de jury - bestaande uit Stephan Stokkermans (directeur Grand Hotel Huis ter Duin), Frum van Egmond (founder van de Noordwijkse Methode), Jan Rijpstra (burgemeester van Noordwijk), Ad Roos (voorzitter van stichting Noordwijk Marketing) en Cees van Wijk (voorzitter NOV) - als het publiek mocht de stem uitbrengen voor de beste pitch, die verder uitgewerkt zal worden.

De pitches
Pitch 1 was The Dunes, een ambitieus plan voor een wooncomplex dat zelfvoorzienend werkt, waarin een nieuw onderwijssyteem wordt geïntegreerd en waarbij een grote ruimte wordt ingericht als sociale ontmoetingsplaats. Pitch 2 was For Life Blue Zone Experience Centre. Hier ging het vooral om een fysiek gebouw waar mensen kennis kunnen maken met alle mogelijkheden om gezond te leven. En dat daar ook daadwerkelijk te kunnen ervaren. Ondersteund met een app. De derde pitch betrof een app, BlueVity. Door middel van een samenwerking met lokale ondernemers, kunnen er punten worden gespaard, die weer ingeruild kunnen worden voor incentives. Te denken valt aan het behalen van voldoende stappen per dag, of het eten van gezond voedsel. De laatste pitch, 4, betrof een community farm. Een daadwerkelijke ‘boerderij’ waar jong en oud zelf de groenten telen, waar een kinderopvang wordt gecreëerd en waarbij de groentes ook weer door de dorpsgenoten in pakketten kunnen worden besteld. Marjolijn van der Jagt presenteerde de avond en mocht samen met burgemeester Rijpstra en Cees van Wijk de winnaars van de pitches bekend maken. Met slechts 1 stem verschil koos de jury voor Pitch 3. De publieksprijs was voor Pitch 4. De studenten gaan verder aan de slag met hun ideeën, om te kijken of ze in de toekomst daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Trends
Na de pauze was het woord aan trendwatcher Lieke Lamb. In sneltreinvaart nam zij de aanwezigen mee in haar presentatie en liet zij zien welke kansen en ontwikkelingen voor Noordwijk interessant kunnen zijn. Ze wees er onder andere op dat artificial intellingence zal over gaan naar artificial attention. En dat dit steeds belangrijker zal worden. Kinderen groeien volledig digitaal op, dat zal zeker invloed hebben op de toekomst. Robotisering ligt op de loer! Maar welke trend zich ook aandient, de belangrijkste boodschap was vooral om een open geest te houden en je open te stellen voor nieuwe ontwikkelingen.

De vele enthousiaste reacties van de aanwezigen na afloop motiveren het NOV Bestuur om van het “Najaars Event” een traditie te maken. Hartelijk dank aan Blue Ocean Village en Grand Hotel Huis ter Duin voor het beschikbaar stellen van de lunchvouchers en Azzurro Wellness voor de hospitality cards voor een dag wellness met alles erop en eraan. 

Bekijk alle foto's van dit event.

Fotogallery

Fotografie: https://flic.kr/s/aHsma1t5jv