NOV Nieuws

De Blauwe Vlag is gehesen en de Beach Shuttle gaat weer rijden!

Persbericht Noordwijk Marketing
Op naar een prachtig, schoon en veilig strandseizoen in Noordwijk.


Op de foto van links naar rechts: John Brouwer van Brouwer Tours, wethouder Dennis Salman, Quirine Kamphuisen directeur-bestuurder Noordwijk Marketing, en Joke Brouwer van Brouwer Tours. Foto: Willem Krol

 

Op vrijdag 13 mei heeft wethouder Dennis Salman de eerste Blauwe Vlag 2022 voor Noordwijk gehesen bij de Noordwijkse Reddingsbrigade.  Voor het 35e jaar op rij wappert de Blauwe Vlag daarmee trots in Noordwijk, die wordt toegekend door de onafhankelijke Internationale milieuorganisatie Foundation for Environmental Education (FEE). Dit moment was tevens de aftrap voor de gratis Beach Shuttle die in de zomer en tijdens grote evenementen weer gaat rijden. 

Blauwe Vlag 2022.

De Blauwe Vlag wappert op het Badstrand Noordwijk en op de stranden aan de Duindamse slag en Langevelderslag. Een internationaal herkenbaar symbool voor het zwemwater en de stranden die veilig en schoon zijn. ‘Zolang de erkenning bestaat, is Noordwijk al in het bezit van de Blauwe Vlag. Voor het 35e jaar op rij. Daar werken we met elkaar elk jaar, iedere dag hard aan. Iets waar we heel trots op mogen zijn en past bij Noordwijk als heilzame badplaats’, aldus wethouder Dennis Salman.

Beach Shuttle gaat weer rijden.

Ook dit jaar maken Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing samen de gratis Beach Shuttle mogelijk. Het vervoer wordt dit jaar verzorgd door Brouwer Tours, met een speciale bus voor iedereen toegankelijk met dubbele deur en lage instap. De Beach Shuttle rijdt op 26 tot en met 28 mei tijdens het Ibiza Festival. Daarna wordt de Beach Shuttle ingezet van 9 juli tot en met 4 september tijdens de weekenden, doordeweeks bij mooi strandweer en bij grote evenementen. Directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Quirine Kamphuisen: ‘Prachtig dat we zo met onze vervoersbedrijven en de gemeente Noordwijk al jarenlang onze bewoners en bezoekers onbezorgd, veilig en gratis vervoer naar en van het strand kunnen aanbieden.’

Praktische informatie.

Bezoekers kunnen vanaf het parkeerterrein P1 (aan de Gooweg/ hoek Van Berckelweg, N444) opstappen op de Beach Shuttle. De haltes voor de Beach Shuttle zijn bij theater De Muze en het Palaceplein. De Beach Shuttle rijdt tussen 10.00 en 19.00 uur continu in een loop. De Beach Shuttle doet elk uur driemaal alle haltes aan.  Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto met Taxi Brouwer (telefoon 071 - 361 10 00). Actuele parkeerinformatie en inzet van de Beach Shuttle wordt ook weergegeven op de displays bij de toegangswegen en via social media visit Noordwijk Holland. Meer informatie: www.noordwijk.info/strand.