NOV Nieuws

Burgemeester steekt hart onder de riem voor Koninklijke Beuk

Persbericht
Dat Burgemeester Wendy Verkleij betrokken is bij de Noordwijkse ondernemers blijkt uit een bezoek dat zij op 11 juni jl. bracht aan Koninklijke Beuk. 

Mevrouw Verkleij initieerde het gesprek om van de ondernemers zelf te vernemen wat de stand van zaken is in deze coronacrisis. Het antwoord van Beuk was even simpel als pijnlijk: ‘De stand is stilstand’.  

Eric Beuk lichtte toe dat er conform de Covid-19 richtlijn gereden mag worden. Door meerdere banken uit de touringcar te halen en de aanwezige banken om en om aan het gangpad te plaatsen wordt 1,5 meter afstand per persoon gegarandeerd. Per bank neemt één passagier plaats aan het raam. Via stickers is de placering aan boord duidelijk. De fauteuils zijn niet afgeplakt met plastic en waarschuwingslint, Coronaproof en toch stijlvol. Uiteraard geven wij ook invulling aan extra ventilatie, reiniging en de hygiënevoorschriften.

Ondanks dit wordt de stilstand veroorzaakt doordat de vraag naar groepsvervoer tot nagenoeg nul gereduceerd is. Een flinke noodstop voor een 24 uurs vervoersbedrijf. Een zorg die door burgemeester Verkleij begrepen en gedeeld wordt. 

Na alle commotie in de media laat Koninklijke Beuk weten de verenigde aanpak van Besloten Busvervoer / Koninklijk Nederlands Vervoer te volgen en op geen enkele wijze af te willen wijken van de laatst wet- en regelgeving.

Update: Per 1 juli zijn de maatregelen voor personenvervoer per touringcar versoepeld én verduidelijkt. Er mag met volle capaciteit per touringcar gereden worden, waarbij alle passagiers een mondkapje dragen. De Beuk erin met boekingen! 

 


Foto: PR Beuk
Op de foto: Mevrouw Verkleij, Eric en Monique Beuk voor de stilstaande vloot