NOV Nieuws

Blauwe Cirkels en Sportrevalidatie, de voortgang

Weet u het nog? Eerder deden wij u verslag over de projecten Blue Zone en Groene Cirkels. In de volksmond is dit het Blauwe Cirkel project gaan heten.

Uit dit project zijn drie deelprojecten geboren:

1. Wellness, kuuroord Noordwijk en de aanvraag van de Badstatus;
2. Voeding en gezondheid; 
3. Sport en gezondheid.

Binnen het eerste thema is de Blauwe Tafel Sportrevalidatie gestart. Hierin zijn 15 professionals in de branches fysiotherapie, communicatie, economie, zorghotels, zorgcentra, gemeente, sport en de financiële wereld vertegenwoordigd. 

Onder leiding van Menko Wiersema is sportrevalidatie vanuit ieders invalshoek uitvoerig belicht. De conclusie is dat Noordwijk en de Duin en Bollenstreek volop kansen bieden om te revalideren in de vele hotels, sportaccommodaties en in de prachtige natuur. Maar ook dat alle deelnemers enthousiast zijn om een actieve rol te vervullen in de “markt” van revalideren.

Uit onderzoek blijkt dat er vooral in ons laagseizoen veel behoefte is aan sportrevalidatie. Dit is een belangrijke motivatie om in te zetten op de realisatie van dit thema. De revaliderende sporter vitaliseert daarmee de economie van Noordwijk en Duin en Bollenstreek.

Met enthousiasme worden de vervolgstappen ingezet. Eind september worden de plannen geconcretiseerd in een businessplan. De NOV houdt u op de hoogte.