NOV Nieuws

Bijeenkomst Verduurzaming Bedrijventerreinen

Is jouw bedrijventerrein al voorbereid op een duurzame toekomst?

 

 

Is jouw bedrijventerrein al voorbereid op een duurzame toekomst of moeten er nog stappen worden gezet om de toekomst van jouw bedrijf en de buren te kunnen waarborgen? Waar moet je beginnen als het bedrijventerreinen waarop jouw bedrijf gevestigd is nog geen gezamenlijke organisatie kent? En hoe zorg je ervoor dat de aanzienlijke subsidies die in de komende jaren beschikbaar komen voor de verduurzaming van bedrijventerreinen bij jou kunnen landen? Dat hoor je op donderdag 29 februari in het World Horti Center tijdens onze bijeenkomst over dit thema.

 

Ondernemers op bedrijventerreinen staan voor grote verduurzamingsopgaven, maar het is ontzettend druk op het elektriciteitsnet. Netcongestie is aan de orde van de dag, waardoor bedrijven niet aangesloten kunnen worden of er afnamebeperkingen worden opgelegd door de netbeheerders. Er zal veel geld geïnvesteerd moeten worden in de energietransitie, maar ook in nieuwe technieken, innovaties en samenwerkingsvormen om dit mogelijk te maken. Gelukkig komt er ook geld beschikbaar vanuit het Rijk voor bedrijventerreinen die hier serieus mee aan de slag willen. VNO-NCW West wil, in samenwerking met de Rabobank, ondernemers en bedrijven op bedrijventerreinen hier graag mee helpen. 

 

Op donderdag 29 februari zullen experts en ervaringsdeskundigen hun ervaringen en best practices met jou delen. Ook wijzen we jou de weg binnen alle bestaande programma’s en subsidieregelingen die er al bestaan vanuit het Rijk en de provincie Zuid-Holland én vertellen wij alvast over de nieuwe regelingen die in 2024 worden opengesteld.

 

Aan het inhoudelijke programma werken o.a. het Platform Verduurzaming Bedrijventerreinen, de Provincie Zuid-Holland en de Rabobank mee. Ook zullen wij de netbeheerders in onze regio uitnodigen om aanwezig te zijn. 

De uitdagingen op bedrijventerreinen zijn groot, maar gelukkig zijn de kansen dat ook. Het is dan echter wel nodig dat bedrijventerreinen beter georganiseerd zijn en bedrijven het echt samen gaan doen. Verduurzamen doe je samen! VNO-NCW West pakt de handschoen op en gaat ondernemers op bedrijventerreinen de helpende hand bieden bij het verhogen van de organisatiegraad en het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun bedrijventerrein.

 

Programma

16.00 uur   Inloop en koffie
16.30 uur   Start inhoudelijk programma 
18.00 uur   Netwerkborrel
19.00 uur   Einde programma

 

Aanmelden

Er is een maximaal aantal personen dat kan deelnemen aan deze bijeenkomst. Daarom willen wij je vragen om je aan te melden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via dit aanmeldformulier. Als je je aanmeldt gaan wij er ook vanuit dat je aanwezig bent.

 

Graag tot donderdag 29 februari!

Hartelijke groet,

Namens bestuur VNO-NCW West,

Marck Hagen, voorzitter