NOV Nieuws

Bestuur Roze Zaterdag bezoekt Noordwijk

Op zondag 26 mei heeft het bestuur van de Stichting Roze Zaterdag de twee kandidaatsteden voor de editie van 2026 bezocht.

 

In de ochtend werd Amsterdam bezocht, gevolgd door een middagbezoek aan Noordwijk, waar initiatiefneemster Linda Janmaat het RZ-bestuur verwelkomde. Samen met Roberto ter Hark en Arjan van den Akker ontving zij het bestuur bij B.E.A.C.H. Noordwijk, waar Eelco Dijk hen verder verwelkomde.

Na de presentatie van het bidbook maakten zij een wandeling over het strand, de boulevard en de Hoofdstraat richting Grand Hotel Huis ter Duin. Daar ontving Stephan Stokkermans het bestuur voor de afsluiting van de middag. Tijdens deze sessie werden nog enkele vragen gesteld om in de komende weken een weloverwogen beslissing te kunnen nemen tussen de twee kandidaten.

Roze Zaterdag wordt sinds eind jaren '70 in juni georganiseerd. Het evenement biedt ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid betreffende seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie en seksekenmerken, en trekt jaarlijks zo'n 20.000 deelnemers uit heel Nederland.