NOV Nieuws

Bereikbaar en schoon: de binnenstad van 2025

Zero-emissiezones

Op donderdag 9 november 2023 vindt de bijeenkomst 'Bereikbaar en Schoon' plaats. Deelnemen?

 


De invoering van zero-emissiezones in de binnensteden van een groot aantal gemeenten in Nederland komt heel snel dichterbij. Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s in de ZE-zone vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. Voor sommige voertuigcategorieën geldt er tot 2030 een overgangsregeling, vrijstelling of ontheffing, maar vrijwel alle nieuwe vrachtauto’s dienen straks ZE te zijn. Op donderdag 9 november 2023 willen verschillende ondernemersorganisaties en de leden over dit onderwerp in gesprek met gemeenten, provincies en het Rijk.

 

Transport en Logistiek Nederland en VNO-NCW West organiseren samen op donderdag 9 november 2023 vanaf 15.30 uur een bijeenkomst in de Malietoren in Den Haag over wat er op de verschillende niveaus nodig is om de invoering van zero-emissiezones en de uitvoering van zero-emissie stadslogistiek op een soepele wijze te laten verlopen voor ondernemers. Een belangrijke kwestie met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, waarbij het een grote vraag is hoe we Nederland nu en in de toekomst op een duurzame wijze bereikbaar houden.

 

Namens ondernemers nemen naast VNO-NCW West en Transport en Logistiek Nederland ook andere branche- en ondernemersverenigingen zoals evofenedex, Bouwend Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Techniek Nederland en INretail deel aan het gesprek met de steden en provincies waar deze zones worden ingevoerd.


Datum evenement | donderdag 9 november 2023
Locatie | Malietoren
Aanvang | 15.30 uur

Programma
15.30 uur | Inloop
16.00 uur | Start inhoudelijk programma
17.15 uur | Borrel
18.30 uur | Einde

 

U kunt zich hier registreren