NOV Nieuws

Bedrijfsleven Bollenstreek: Stageplek voor ondernemer en leerling!

Het onderwijs is sterk op zoek naar stageplaatsen. Andersom is het voor ondernemers van groot belang deze aan te bieden! 

Het zijn de werknemers van de toekomst en als wij die buiten de Bollenstreek hun stageplaats laten zoeken is de kans groot dat daar uiteindelijk ook het werk wordt gevonden en onze streek blijft zoeken naar goed personeel! 

Een nieuwe opleiding is de servicemedewerker. Een steeds belangrijker allround functie.

 

Aannemen van bestellingen, voorraadbeheer, veiligheid en bedrijfshulpverlening, onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden, receptiewerkzaamheden en het klaarzetten van vergaderruimtes zijn belangrijke taken binnen een bedrijf.

 

In 2019 is mboRijnland gestart met de opleiding Servicemedewerker (niveau 2). Deze opleiding neemt de plaats in van de opleidingen die vielen onder Dienstverlening (niveau 2) en de opleidingen Medewerker Secretariaat & Receptie en Medewerker (financiële) administratie (beide niveau 2).

 

De wereld verandert snel. Hierdoor vraagt ook de arbeidsmarkt om flexibele, breed inzetbare medewerkers. De cross-overopleiding Servicemedewerker leidt studenten op voor deze toekomst. Het onderwijs kan de student gepersonaliseerd en hybride volgen. Zo creëren we een onderwijsklimaat waarin de student de begeleiding krijgt die hij nodig heeft om in zijn eigen tempo zijn diploma te behalen. Een goede relatie met het bedrijfsleven is hierbij cruciaal: met elkaar geven we het onderwijs vorm en vormen we de basis voor de studenten om te groeien als mens en professional.

 

De cross-over Servicemedewerker is hiervoor een sterk dossier. De basis leidt studenten op tot waardevolle medewerkers met brede arbeidscompetenties. De keuzedelen maken de context waarbinnen opgeleid wordt. Daarbij kan een student wisselen van context wanneer er een andere voorkeur komt. Zonder dat er vertraging opgelopen wordt. En is het mogelijk om te verbreden qua context. De optimale doorlopende leerlijn kan ingezet worden d.m.v. de keuzedelen doorstroom naar niveau 3 of 4. Juist de opleidingen die nu geen arbeidsmarktperspectief hebben (secretarieel, financieel, sport etc. op niveau 2) komen samen in dit dossier. Dat maakt het voor student en werkgever mogelijk om het accent van de context te behouden en ook na het behalen van het diploma Servicemedewerker inzetbaar te zijn in vele bedrijven.

 

De student Servicemedewerker leert alles over gastvrijheid en het goed te woord staan van gasten en cliënten. Tijdens deze niveau 2-opleiding worden studenten voorbereid op facilitaire werkzaamheden, het aannemen van bestellingen, voorraadbeheer, veiligheid en bedrijfshulpverlening, onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden, receptiewerkzaamheden en het klaarzetten van vergaderruimtes. Ook wordt veel aandacht besteed aan een serviceverlenende en actieve beroepshouding.

 

De stageperiode van deze cross-over-opleiding heeft veel overeenkomsten met de Facilitair medewerker en Medewerker secretariaat en receptie. Daarom krijgen leerbedrijven die erkend zijn voor deze vergelijkbare opleidingen, automatisch een uitbreiding van de erkenning voor de opleiding Servicemedewerker.

 

Heeft u een stageplek?

Neem dan contact op met stagejager Cynthia Romijn van het mboRijnland via stagejager@economie071.nl.