NOV Nieuws

'Bagage', eerste inspiratieshow van Gemma Oude Veldhuis

Gemma Oude Veldhuis had het nog nooit gedaan, maar ze kán het zeker weten!

Persbericht

Foto: Monica Stuurop

Noordwijk – Negen maanden geleden begon de reis van Gemma Oude Veldhuis om haar droom waar te maken. Dinsdagavond 17 september was het zover. Met een diepe zucht, maar vooral met heel veel passie, enthousiasme en lef kwam Gemma het podium van De Muze op en ging ze van start met haar eerste inspiratieshow Bagage. 

 

Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan. Met deze quote van Pipi Langkous, begon haar reis. Gemma op het podium: ‘Als je iets voor het eerst doet, moet je er vol voor gaan.’ De eerste koffer die ze openmaakte, bevatte items die een link hadden met haar DNA. Haar trotse ouders aanschouwden het vanaf de eerste rij. Vervolgens startte ze haar eerste nummer met een trilling in haar stem in. ‘Ik kan helemaal niet zingen’, grapte ze later. Maar het publiek was ontroerd en hing aan haar lippen.

 

Gewéldig

Gedurende de show kon Gemma het niet laten om af en toe spontaan te roepen hoe gewéldig ze het vond dat het eindelijk zover was dat ze haar show ten tonele bracht. ‘Het is zó leuk!’, en dat was ook echt aan haar te zien. De rode draad in haar voorstelling was communicatie. Het vak waarin zij zich al jaren beweegt als coach bij Go for Grow. ‘Als je mensen zegt dat ze in beweging moeten komen, letterlijk én figuurlijk, dan moet je dat zelf ook af toe doen. Daarom doe ik onder andere deze show en daarom ben ik ook weer gaan dansen.’ Ook nu verraste Gemma haar publiek twee keer. Eénmaal door met haar vader op het podium te dansen en de tweede keer door de koffer ‘sexiness’ luister bij te zetten en te laten zien dat dansen voor haar zo heerlijk voelt. 

 

My Way onbegrensd reizen 

Een andere belangrijke koffer was die van My Way, de stichting van en voor mensen met een lichamelijke beperking, waar Gemma zich voor inzet. ‘Op zo’n reis beleef je zo veel. En leer je zo veel van je medereizigers. Over nooit opgeven, over positiviteit.’ Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat dan ook naar deze stichting.

 

Vervolg?

‘Het voelt zo goed hier op het podium, dus wie weet. Maar dit heb ik gedaan! Het is ook wat ik mijn jongens en iedereen in de zaal wil meegeven. Als je het echt wilt, dan kun je het. Zorg vooral dat je later nooit kunt zeggen ‘had ik maar’.’