NOV Nieuws

Algemene Ledenvergadering NOV

Op 25 juni jl. is de Algemene Ledenvergadering gehouden in de Heeren van Noortwyck. Op de agenda stonden onder andere de goedkeuring van de vernieuwde statuten, het huishoudelijk reglement en het beleidsplan. 

Voorzitter Cees van Wijk opende de vergadering en nam de aanwezige leden mee door de dossiers waar het bestuur zich de afgelopen maanden mee bezig heeft gehouden. 

Zo is er aandacht besteed aan de dossiers Parkeren, Ondernemersfonds Noordwijk, de Gemeentelijke fusie, een mogelijke fusie van de ondernemersverenigingen uit Noordwijk en Noordwijkerhout, de Badstatus Noordwijk, de moeizame samenwerking met de Omgevingsdienst West Holland en projecten van het segment Retail.

Wethoudersoverleg

Om de belangen van haar leden goed te kunnen behartigen richting de politiek houdt het NOV vijf keer per jaar een wethoudersoverleg. Cees van Wijk bevestigde dat het eerste wethoudersoverleg van de nieuwe gemeente inmiddels heeft plaatsgevonden. In dit overleg worden actuele zaken uit de lijst van 53 speerpunten 2019-2020 besproken. De NOV spreekt, gezien zijn portefeuille, vooral met wethouder Roberto ter Hark, maar afhankelijk van het onderwerp uiteraard ook met de overige wethouders.

Statuten en huishoudelijk reglement.

Diverse betrokken leden stelden kritische vragen over de voorgestelde nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement. Vragen die naar aanleiding van de laatste Algemene Ledenvergadering reeds aan het bestuur waren voorgelegd en waar het bestuur na overleg nu de besluitvorming over kon terugkoppelen. Enkele voor leden zwaarwegende punten worden in het huishoudelijk regelement en/of in het beleidsplan nog tekstueel aangepast zodat de meerderheid zich erin kan vinden. De statuten mochten formeel geen tekstuele wijziging meer ondergaan en werden na overleg ter stemming gebracht. Een ruime 3/4 meerderheid van de aanwezigen bracht haar stem uit voor vaststelling van de voorgestelde statuten en het huishoudelijk reglement. Hiermee is na 8 jaar invulling gegeven aan de gewenste vernieuwing en is de verenging up to date georganiseerd voor de toekomst. 

Kascommissie

De kascommissie, bestaande uit Herman Rietbergen en Hans Stol, gaf na gedegen onderzoek en een toelichting van de penningmeester, haar goedkeuring over de financiële verantwoording van de vereniging. Ook gaven zij enkele adviezen waar het bestuur mogelijk nog over na zou kunnen denken.  Het bestuur bedankt de kascommissie voor haar bijdrage.