NOV Nieuws

4.000.000 Moves verzamelen bij Azzurro!

Dat is de uitdaging waar ruim 900 leden van Azzurro Wellness voor staan in de sportieve internationale challenge ‘Let’s move for a better world’.


Foto: Azzurro 

Van 11 tot en met 30 maart gaan zij aan de slag in de mooie sport- en wellnessclub in Noordwijk om zoveel mogelijk ‘moves’ te verzamelen.  

"Sporten en bewegen voor een goed doel is het idee achter de challenge”, vertelt fitnessmanager Matthias Krankemann over deze internationale campagne waar wereldwijd zo’n 600 clubs aan meedoen. ,,Mensen zijn geboren om te bewegen, maar steeds minder mensen leiden een actieve levensstijl. Zitten is het nieuwe roken. Om hier verandering in te brengen, neemt Azzurro Wellness deel aan de ‘Let’s move for a better world’-campagne.” 

De leden doneren namelijk geen geld, maar een hoeveelheid beweging voor het goede doel. Dit worden ‘moves’ genoemd. Een move is eigenlijk een eenheid voor bewegen die los staat van calorieën. Hoe intensiever de beweging, hoe meer moves er worden gemaakt. Het doel is om met elkaar 4.000.000 moves te maken. Als dat lukt, stelt Azzurro Wellness voor €3000,00 aan prijzen beschikbaar aan een goed doel. Dit jaar is dat Hartentrimclub in Noordwijk.

In de club kunnen de leden met gebruik van een sportsleutel ‘moves’ verzamelen. ,,Ook het nieuwe Bio Circuit telt mee om moves te maken”, aldus Krankemann. ,,Iedereen die zich heeft aangemeld voor de challenge, wordt door onze coaches gemotiveerd om elke dag maximaal 2000 moves verzamelen. Natuurlijk worden ze daarvoor beloond met leuke prijzen als een speciaal ‘Let’s move for a better world’-t-shirt of -tas.”

Nieuw dit jaar is dat de moves die buiten de club en in de groepslessen worden gemaakt, meetellen. De deelnemers moeten dan de speciaal hiervoor bedoelde My Wellness-app gebruiken. Ze kunnen de app onder andere koppelen aan hun fitbit of hartslagmeter om moves die ze in groepslessen maken, mee te laten tellen. Maar in de app zelf zit ook een functie waarin de activiteiten buitenhuis, zoals wandelen, hardlopen en fietsen, kunnen worden bijgehouden. ,,Het maakt dus niet meer uit waar je bent, al ben je op jouw vakantiebestemming in Spanje, dan kun je nog met de challenge meedoen.”

De leden gaan maandag zeer enthousiast beginnen aan deze editie. In de voorinschrijving hebben zich al zo’n 900 deelnemers aangemeld.,,We hebben 4 jaar op rij de winst gepakt en ook dit jaar willen we weer als eerste eindigen”, aldus Krankemann. ,,Velen grijpen ook de gelegenheid aan om weer in het sportieve ritme te komen om van de zomer toch weer fit en vitaal voor de dag te komen. En dat het goede doel daarbij gesteund wordt, dat geeft ze een extra stimulans.”

Niet lid en toch meedoen? Dat kan. Wanneer je 1000 Moves mee doneert, is de toegang € 10,00. Dit wordt overigens volledig gedoneerd aan het goede doel.

Meer informatie: azzurrowellness Tel.nr. 071-3612221