NOV Nieuws

De NOV en KHN afdeling Noordwijk dienen verzoek tot ondersteuning bedrijfsleven Noordwijk in

Het zijn bizarre tijden en niets is meer normaal. Met de afgekondigde maatregelen door het kabinet

gisteren is er een situatie ontstaan die niemand van ons ooit heeft meegemaakt en waar wij nog nooit, in welk scenario dan ook rekening mee hebben gehouden. Voor ons als ondernemers zullen de komende weken het maximale van ons vergen.

 

Hoe om te gaan met alle wisselende omstandigheden, onze werknemers, onze klanten, of in de meeste gevallen het volledige gebrek hieraan. Hoe om te gaan met betalingen, openstaande rekeningen en simpel ook hoe om te gaan met de cashflow. Hoe diep zijn de zakken die wij hebben en hoe lang kunnen wij dit volhouden.

 

Uiteraard werkt de overheid aan allerlei maatregelen, maar hoe en wanneer die dan komen dat weet niemand. Alle evenementen zijn verdwenen, de start van het echte toeristische seizoen met de opening van de Keukenhof en de Corso ligt op zijn rug en daarmee ook de inkomsten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de toeristische sector of de toeleverende bedrijven maar voor alle bedrijven. Er is gewoon een simpele uitval van vraag en wie weet hoe lang dat gaat duren.

 

Afgelopen weekend heeft de NOV, tezamen met KHN afdeling Noordwijk een verzoek ingediend bij de gemeente om in ieder geval uitstel te verlenen voor het betalen van alle gemeentelijke belastingen zodat die niet op de cashflow van dit moment zullen drukken. Deze ochtend is het gemeentebestuur in crisisoverleg en zal daarin ook onze brief behandelen. Later vandaag verwachten wij hier nog een terugkoppeling van, welke wij uiteraard met u zullen delen. 

Als NOV zullen wij kort op de bal blijven zitten. Schroom niet om ons te benaderen met vragen.

 

In deze tijden zullen wij er voor elkaar moeten zijn en zorgen dat wij hier gezamenlijk ook doorheen komen.